frank55

frank55

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Krążki cukiniowe smażone w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Z cukinii można wykombinować różne dania i przekąski jakimi są np. plasterki cukinii panierowane i usmażone na oleju.

Krążki cukiniowe smażone w panierce Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Krążki cukiniowe smażone w panierce

 

Sposób przygotowania:

Krążki cukiniowe smażone w panierce
Cukinię obrać ze skórki i opłukać, następnie pokroić na plasterki dowolnej grubości takie do 5 mm. 

Wykroić z plasterków miąższ z pestkami, i nasolić każdy plasterek z obu stron. 

Później obsypać mąką i zamaczać w rozbełtanym jajku. 

Na końcu panierować w bułce tartej i wkładać na patelnie z rozgrzanym olejem. 

Smażyć na złoty kolor na wolnym ogniu. 
Krążki cukiniowe smażone w panierce
Cukinię obrać ze skórki i opłukać ,pokroić na plastey
Krążki cukiniowe smażone w panierce
w każym plasterku wydrążyć środki z miąższemi nasionami
Krążki cukiniowe smażone w panierce
Nasolić lekko z obu stron i panierować mące
Krążki cukiniowe smażone w panierce
Następnie w jajku rozbełtanym i bułce tartej
Krążki cukiniowe smażone w panierce
Włożyć na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć na złoty kolor .