Zimny krem twarogowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

lekki delikatny krem twarożkowy

Zimny krem twarogowy

Składniki:

Zimny krem twarogowy

 

Sposób przygotowania:

Zimny krem twarogowy
Przygotowanie: Do niewielkiego garnka zalanego wodą wsypać 2 łyżki cukru,orzechy i zagotować.Odstawić w chłodne miejsce,wystudzić.Po przestudzeniu wlewać mleko skondensowane,twaróg i całość zmiksować.Przełożyć na miskę.Schować do zamrażarki na 3-4 godziny.Po 2 godzinach wyjąć i przemieszać go widelcem aby nabrał pulchności.Schować. Do niewielkiego garnka wlać 1/2 szklanki wody z cukrem,wrzucić cienkie plasterki jabłka i skropić sokiem z cytryny.Zagotować.Plasterki jabłek ułożyć na talerzykach deserowych,na tym kłaść fatazyjnie po kulce przygotowanego wcześniej kremu.Całość polać syropem z jabłek.