iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zimowe rydze w marynacie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zimowe rydze w marynacie polecam zimą

Zimowe rydze w marynacie

Składniki:

Zimowe rydze w marynacie

 

  • 1 cebula,
  • 2 marchewki
  • 1 kg rydze,
  • pieprz kulki,
  • liść laurowy,
  • 1 litr woda,
  • 200 ml ocet 10 %

 

Sposób przygotowania:

Zimowe rydze w marynacie
Marchewkę i cebule obieramy .Wodę 1 litr zagotowujemy . Dodajemy kilka liści laurowych kulki czarnego i kolorowego pieprzu . Dodajemy pokrojoną w piórka cebule i marchewkę starta na tarce. Gotujemy ok 5 min . Dolewamy ocet .Zagotowujemy. Rydze obieramy kroimy na mniejsze części i obgotowujemy ok 6 min . Wyciągamy .Gorące wkładamy do słoików zalewamy gorącą zalewą i zamykamy słoik. Przewracamy do góry dnem i zostawiamy aż ostygnie.

Tagi:

rydze grzyby