Sposób przygotowania:
Grzanki z pomidorem i żółtym serem
Pomidora myję, osuszam, kroję w plastry.
Kromki chleba maczam w roztrzepanym jajku doprawionym solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewam masło, kładę na nie kromki chleba moczone w jajku, smażę na małym ogniu, przewracam na drugą stronę, kładę po dwa plastry pomidora na każdą kromkę, posypuję pieprzem ziołowym i posypuję startym na dużych oczkach serem żółtym. Patelnię przykrywam pokrywką, smażę aż ser się roztopi.
Kromki chleba maczam w roztrzepanym jajku doprawionym solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewam masło, kładę na nie kromki chleba moczone w jajku, smażę na małym ogniu, przewracam na drugą stronę, kładę po dwa plastry pomidora na każdą kromkę, posypuję pieprzem ziołowym i posypuję startym na dużych oczkach serem żółtym. Patelnię przykrywam pokrywką, smażę aż ser się roztopi.