agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

złociste bezy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

tradycyjne bezy w zlotawym kolorze

złociste bezy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

złociste bezy

 

  • białka jajek 3 szt
  • cukier brązowy 100 g
  • sól 0,5 łyżeczki
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

złociste bezy
bezy można robić ubijaczką , dla ułatwienia używamy miksera lub robota kuchenngo.
białka ubiajmy na sztywną pianę, dodajemy brązowy cukier , cukier waniliowy oraz pół łyżeczki soli. wszystko ponownie miksujemy.
przekładamy masę do rękawa kuchennego z odpowiednią końcówką.
piekarnik rozgrzewamy do tem 140 stopni.
blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy bezy.
pieczemy ok 70 minut.

Smacznego:)
złociste bezy
bezy nabierają złotego koloru, dzięki brązowemu cukrowi:)

Tagi:

jajko jajka bezy