karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Złociste talarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybki i smaczny pomysł na obiad.

Złociste talarki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Złociste talarki

 

Sposób przygotowania:

Złociste talarki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej. Na gorący olej wrzucamy plasterki i smażymy. W czasie smażenia talarki obsypujemy przyprawą do ziemniaków. Smażymy z obu stron do czasu zarumienienia. Złociste talarki idealnie smakują z jajkiem sadzonym, w którego żółtku maczamy nasze talarki.
Smacznego :)
Złociste talarki
Pokrojone ziemniaki w plasterki smażone na oleju.
Złociste talarki
Złociste talarki smażone na oleju i obsypane przyprawą do ziemniaków.

Tagi:

przyprawy