kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Złote krewetki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Krewetki rozmrozić następnie zalać zimną woda z solą , zostawić na 30 minut.

Złote krewetki

Składniki:

Złote krewetki

 

  • sól 1 łyżeczka
  • bułka tarta 5 łyżek
  • wiórki kokosowe 5 łyżek
  • mąka krupczatka 3 łyżki
  • jajko 1 sztuka
  • krewetki mrożone 12 sztuk
  • olej do smażenia 1 sztuka

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Złote krewetki
Po tym czasie krewetki odsączyć i obtaczać najpierw w mące potem w rozbełtanym jajku i w wiórkach wymieszanych z bułką tartą. Potem smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. (przełamujemy krewetki na pół w trakcie jedzenia i wyciągamy mięso )