Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Złote ,, pufki ,,

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Vol au vent zawsze kojarzyło mi się z takim puf-puf .Takie ciasto delikatne jak obłoczek w pysznym nadzieniem .

Złote ,, pufki ,, Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Złote ,, pufki ,,

 

  • 5-6 małych Vol au vent pustych ( kupnych lub upieczonych w domu jak kto woli )
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • kawałek sera żółtego ostrego ( użyłam Cheddar ) - po utarciu ok. 2 łyżek
  • 1 czubata łyżeczka majonezu
  • sól
  • użyłam natki pietruszki , plasterków ogórka , groszku konserwowego i paseczków pomidora - ale można to zrobić dowolnie )

 

Sposób przygotowania:

Złote ,, pufki ,,
Zmiksować w malakserze lub Rozdrabniaczu kukurydzę z serem . Wymieszać z majonezem .Doprawić do smaku solą . Napełnić pastą puste vol au vent . Udekorować .
Proponuję przygotować pastę wcześniej , a napełniać puste vol au vent przed samym podaniem by nie zmiękły .
Doskonała dekoracyjna przystawka , która nie wymaga od nas wiele planowania - wystarczy mieć w zapasie potrzebne produkty .
Złote ,, pufki ,,
Ostatnio wszystkie te składniki są u mnie w domu więc tylko robić
Złote ,, pufki ,,
Zmiksować kukurydzę i ser w malakserze lub Rozdrabniaczu
Złote ,, pufki ,,
Utrzeć pastę z majonezem i doprawić do smaku solą
Złote ,, pufki ,,
Wypełnić puste vol au vent pastą kukurydzianą i udekorować

Tagi:

sery ser