Sposób przygotowania:
Złote ,, pufki ,,
Zmiksować w malakserze lub Rozdrabniaczu kukurydzę z serem . Wymieszać z majonezem .Doprawić do smaku solą . Napełnić pastą puste vol au vent . Udekorować .
Proponuję przygotować pastę wcześniej , a napełniać puste vol au vent przed samym podaniem by nie zmiękły .
Doskonała dekoracyjna przystawka , która nie wymaga od nas wiele planowania - wystarczy mieć w zapasie potrzebne produkty .
Proponuję przygotować pastę wcześniej , a napełniać puste vol au vent przed samym podaniem by nie zmiękły .
Doskonała dekoracyjna przystawka , która nie wymaga od nas wiele planowania - wystarczy mieć w zapasie potrzebne produkty .
cherry
ładna przekąska :)
darmiona
Babciagramolka
Cytuję za Wikipedią ,, ...Vol-au-vent (tłum. z fr. "lot z wiatrem") – danie kuchni francuskiej z ciasta francuskiego z nadzieniem, najczęściej jest to ragoût z mięsa kurczaka z pieczarkami. Serwowane na gorąco, najczęściej po zupie, ale przed daniem głównym, lub jako lunch z frytkami albo chlebem. Nazwa może odnosić się również do pustego ciasteczka-babeczki. Za wynalazcę vol-au-vent uważa się francuskiego kucharza Carême[1][2]. Nazwa vol-au-vent, czyli "lot z wiatrem", jest związana z lekkością ciasta po jego upieczeniu[2]...."
darmiona
Babciagramolka
Tak- to ciasto francuskie . Kupiłam paczkowane po 12 sztuk chyba w Carrefour- nie pamiętam- ale w którejś dużej sieci .
darmiona