Sposób przygotowania:
Potrawka na dwa smaki: leczo - botwinka
Ziemniaki młode skrzybiemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie, Warzywa myjemy, cebulę obieramy i kroimy w talarki czerwoną w kostkę białą, paprykę w większa kostkę, cukinię w plastry, pomidora w kostkę, botwinkę drobno siekamy. Na patelni zarumieniamy cebulę czerwoną, dodajemy pokrojoną paprykę i przesmażamy następnie dodajemy - pomidora i białą cebulę i podduszamy, dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, przykrywamy pokrywką i dusimy 10 minut. Doprawiamy paprykami solą i pieprzem - mieszamy, dodajemy cukinię i podduszamy razem 5 minut, po tym czasie przekładamy całość do dużego garnka zalewamy wodą i dodajemy botwinkę - gotujemy przez 5 minut, w tym czasie do malaksera przekładamy pomidory dodajemy bazylie i rozdrabniamy na gęsty sos - sos wlewamy do potrawki, zmniejszamy grzanie i całość dusimy przez 15 minut. Gulasz podajemy z ziemniaczkami, posypując zieloną cebulką i koperkiem. Smacznego
Cukiereczek13
Konczi
Kasiu całość zniknęła w expresowym tempie - smakowało wszystkim :)