Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zmiksowana buraczkowa z groszkiem ptysiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny zmiksowany barszczyk czerwony z kurczakiem podany z groszkiem ptysiowym i natką pietruszki świetnie pasuję na obiad jak i na kolację

Zmiksowana buraczkowa z groszkiem ptysiowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zmiksowana buraczkowa z groszkiem ptysiowym

 

  • 500 ml bulionu
  • 1 marchewka
  • ½ pietruszki
  • por – kawałek
  • 350 g tartych buraków
  • sól
  • pieprz
  • ¾ cytryna
  • groszek ptysiowy
  • natka pietruszki do podania
  • ugotowane udko z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Zmiksowana buraczkowa z groszkiem ptysiowym
Warzywa obieramy i myjemy, kroimy w paski bądź w kostkę. Udko obieramy z mięsa i kroimy, Do gotującego bulionu dodajemy mięso i warzywa i zagotowujemy, następnie dodajemy tarte buraki razem z ich sokiem, dodajemy sok z cytryny i gotujemy około 20 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem najlepiej świeżo zmielonym. Następnie przekładamy całość do malaksera i miksujemy do rozdrobnienia warzywek (nie za długo!) Podajemy barszczyk z groszkiem ptysiowym i posiekaną natką pietruszki
Zmiksowana buraczkowa z groszkiem ptysiowym
Bulion zagotowujemy z mięsem oraz z warzywami
Zmiksowana buraczkowa z groszkiem ptysiowym
następnie dodajemy buraczki z sokiem buraczanym
Zmiksowana buraczkowa z groszkiem ptysiowym
uzyskaną zupkę wraz z mięsem i warzywami miksujemy
Zmiksowana buraczkowa z groszkiem ptysiowym
przelewamy zupę do miseczek dodajemy groszek