Żołądki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Są pyszne i szybkie w przygotowaniu.

Żołądki drobiowe

Składniki:

Żołądki drobiowe

 

  • pół kg żołądkow drobiowych
  • cebula
  • szkl. bulionu drobiowego
  • łyżka maki
  • 2 łyżki śmietanki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Żołądki drobiowe
Żołądki oczyść, umyj, pokrój na małe kawalki. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć żołądki, obsmaż na złoty kolor. Przypraw. Cebulę obierz, pokrój w małą kostkę, dodaj do żołądkow, zeszklij.Podlej bulionem, duś do miekkości. Mąkę połącz ze śmietaną i odrobiną wody. Dodaj do żołądkow. Zagotuj, przypraw do smaku. Podawaj z ziemniakami i koperkiem.