Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Żółta fasolka z zielonym chili

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dodanie odrobiny sosu chili sprawia że nabiera ona orientalnego smaku.

Żółta fasolka z zielonym chili Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Żółta fasolka z zielonym chili

 

  • 25 dag młodej żółtej fasolki
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 2 łyżki masła
  • 1/3 łyżeczki Sosu zielone chilii Tao-Tao
  • natka pietruszki
  • pieprz kolorowy grubo mielony
  • koktajlowe pomidorki

 

Sposób przygotowania:

Żółta fasolka z zielonym chili
Fasolkę oczyścić , obciąć końcówki. Gotować w wodzie z kostką bulionową tak długo aż będzie miękka ( tak al dente - nie surowa ale i nie rozgotowana ) . Odcedzić . W woku ( na patelni , w garnku w którym się gotowała ) rozgrzać masło .Dodać sos chili i szczyptę pieprzu . Wrzucić fasolkę i delikatnie przewrócić tak by się pokryła masłem .
Podawać gorącą obłożoną pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi ( niekoniecznie ) . Dodatek pomidorków doskonale uzupełnia kompozycję smakową . Mnie pasuje zestawienie ,, chłodu ,, i kwaskowatości pomidorków z ostrością sosu chili .
Żółta fasolka z zielonym chili
Etap 1
Żółta fasolka z zielonym chili
Etap 2
Żółta fasolka z zielonym chili
Etap 3

Tagi:

sosy fasolka