Sposób przygotowania:
Żółta papryka Eli z mięsemprzygotowanie składników
Papryki opłukać i osuszyć. Wierzchy papryk odciąć i wyjąć pestki. Miąższ wyjęty ze środka papryk pokroić w kostkę. Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd
Do miseczki wsypać przyprawę do mięs i słodka paprykę. Do drugiej miseczki wsypać kaszę manną.
przygotowanie farszu
Na patelni rozgrzać olej dodać mięso i obsmażyć. Do mięsa dodać cebulę, czosnek, miąższ papryki, przyprawę do mięs i słodką paprykę. Smażyć razem do miękkości.
przygotowanie farszu cd
Do usmażonego mięsa dodać koncentrat pomidorowy, kaszę manną, doprawić solą, pieprzem i wymieszać.
przygotowanie papryki
Wydrążone papryki razem z czapeczkami ułożyć w dużym garnku lub brytfannie.
przygotowanie papryki cd
Do papryk nałożyć farsz i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180stopni C i zapiekać około35 minut.
przygotowanie sosu i podawanie papryki
Do garnka wlać sok pomidorowy i dodać przecier pomidorowy z kartonika. Kosteczki cebulowe i czosnkowe pokruszyć. Do sosu dodać pokruszone kosteczki, słodką i ostrą paprykę i sól do smaku. Całość zagotować. Mąkę rozprowadzić wodą, wlać do sosu i chwilę gotować. Papryki podawać z sosem pomidorowym. Smacznego!
lukrowanepierniczki
eli_555
Dziękuję, papryki były pyszne.
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki