gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Papryka faszerowana mięsem mielonym i kaszą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakowita papryka faszerowana z mięsem mielonym i kaszą jęczmienną. Idealna jako danie obiadowe. Polecam.

Papryka faszerowana mięsem mielonym i kaszą

Składniki:

Papryka faszerowana mięsem mielonym i kaszą

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana mięsem mielonym i kaszą
Paprykę kroimy wzdłuż na pół.

Pozbywamy się gniazd nasiennych.

Kaszę gotujemy do miękkości, studzimy.

Do mięsa dodajemy przyprawy, koncentrat, jajka i ugotowaną kaszę.

Dokładnie mieszamy.

Faszerujemy paprykę przygotowanym farszem.

Wykładamy na blaszkę piekarnikową.

Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.

Smacznego ;)