Sposób przygotowania:
Żeberka w sosie kurkowymPrzygotowanie składników
Mięso pokroić na kawałki, natrzeć przyprawą do żeberek. Wrzucić do garnka z rozgrzanym olejem i przesmażyć z każdej strony aż się zrumieni. Zalać wodą tak, aby zakryła mięso i gotować półtorej godziny. W międzyczasie na osobnej patelni roztopić masło, wrzucić pokrojoną w plasterki cebulę. Zezłocić. Wrzucić kurki, obficie doprawić pieprzem, smażyć 3 minuty.
ETAP 2:
Po półtorej godziny zawartość patelni wrzucić do garnka, dodać przyprawy, dokładnie wymieszać. Gotować dziesięć minut. Dolać śmietankę, zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w kilku łyżkach wody i stopniowo, ciągle mieszając wlewać do garnka. Zagotować, w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku według uznania. Smacznego!