Sposób przygotowania:
żółte pierogi ze szpinakiem i fetą
1.ugniatamy ciasto z mąki, wody i soli,
2.czosnek i szczypior kroimy drobno,
3.podsmażamy na patelni, dodajemy szpinak,
4.przyprawiamy pieprzem, papryką i gałką,
5.odstawiamy do ostygnięcia,
6.następnie dodajemy pokruszoną fetę i widelcem mieszamy do uzyskania jednolitej masy,
ciasto nadziewamy masą, gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy
2.czosnek i szczypior kroimy drobno,
3.podsmażamy na patelni, dodajemy szpinak,
4.przyprawiamy pieprzem, papryką i gałką,
5.odstawiamy do ostygnięcia,
6.następnie dodajemy pokruszoną fetę i widelcem mieszamy do uzyskania jednolitej masy,
ciasto nadziewamy masą, gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy
eli_555