iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Żółty ryż z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Żółty ryż z tuńczykiem na ciepło

Żółty ryż z tuńczykiem

Składniki:

Żółty ryż z tuńczykiem

 

 

Sposób przygotowania:

Żółty ryż z tuńczykiem
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy. Pora białą część myjemy i kroimy w plasterki. Paprykę zółtą myjemy usuwamy gniazdo nasienne i białą błonkę. Kroimy ja w paseczki. szczypior kroimy. Tuńczyka wyciągamy z konserwy i odcedzamy.Kukurydze odcedzamy na sicie. Na patelni rozgrzewamy olej podsmażamy pora i paprykę. Gdy warzywa robią się miękkie dodajemy ryż i kukurydzę. Mieszamy , doprawiamy solą ,pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy tuńczyka i szczypior. Podajemy na ciepło.

Tagi:

ryż sosy