Sposób przygotowania:
Zraziki drobiowe
Płaty mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć lekko solą. Cebulę podsmażyć, dodać do mięsa mielonego, przyprawić solą i pieprzem wg uznania. Tak przygotowany farsz nałożyć na filety. Rolady zwijać, spinać wykałaczkami lub owijać bawełnianą nitką. Gotowe zrazy kłaść na patelnię na mocno rozgrzanym tłuszczu i obsmażać z każdej strony. Zrumienić ze wszystkich stron, przełożyć do rondla, posypać kminkiem do smaku, podlać szklanką wody lub bulionu cielęcego i dusić do miękkości. Miękkie zrazy wyłożyć na talerz, zdjąć wykałaczki/nitki. Przygotować sos. Do sosu naturalnego, który pozostał w rondlu dolać wody tak, aby uzupełnić do 300ml. Do wrzątku wsypać zawartość opakowania sosu pieczeniowego ciemnego i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 1 minuty od czasu do czasu mieszając. Do gotowego sosu włożyć zrazy. Można podawać je z makaronem, ryżem lub ziemniakami. Smacznego!