krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Zraziki oszczędne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Zraziki oszczędne

Składniki:

Zraziki oszczędne

 

  • 40 dkg mięsa,
  • 2 cebule,
  • 6 dkg smalcu,
  • sól, pieprz,
  • 60 dkg ziemniaków,
  • 1 dkg mąki,
  • kostka bulionowa

Sposób przygotowania:

Zraziki oszczędne
kawałek mięsa zbić mocno, pokrajać na plasterki. Ziemniaki ugotowane w łupinach obrać i pokrajać w talarki. Rozpalić na patelni 2 dkg smalcu, na tym prędko zrumienić płatki mięsa, usunąć je na bok. Na następnych 2 dkg smalcu również prędko
mocno zrumienić pokrajaną w paski cebulę. Przełożyć mięso na półmisek, posolić i lekko popieprzyć, pokryć cebulą; na patelni na
pozostałych dkg smalcu prędko podsmżyć kartofle, położyć je obok mięsa. Wsypać na patelnię mąkę, zasmażyć, polać szklanką wody, zagotować, wylać na zraziki.

Tagi:

mięso