Sposób przygotowania:
Zraziki oszczędne
kawałek mięsa zbić mocno, pokrajać na plasterki. Ziemniaki ugotowane w łupinach obrać i pokrajać w talarki. Rozpalić na patelni 2 dkg smalcu, na tym prędko zrumienić płatki mięsa, usunąć je na bok. Na następnych 2 dkg smalcu również prędko
mocno zrumienić pokrajaną w paski cebulę. Przełożyć mięso na półmisek, posolić i lekko popieprzyć, pokryć cebulą; na patelni na
pozostałych dkg smalcu prędko podsmżyć kartofle, położyć je obok mięsa. Wsypać na patelnię mąkę, zasmażyć, polać szklanką wody, zagotować, wylać na zraziki.
mocno zrumienić pokrajaną w paski cebulę. Przełożyć mięso na półmisek, posolić i lekko popieprzyć, pokryć cebulą; na patelni na
pozostałych dkg smalcu prędko podsmżyć kartofle, położyć je obok mięsa. Wsypać na patelnię mąkę, zasmażyć, polać szklanką wody, zagotować, wylać na zraziki.