Anusia

Anusia

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Zrazy staropolskie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Danie mięsne dla każdego

Zrazy staropolskie

Składniki:

Zrazy staropolskie

 

  • Składniki
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 paprykę żółtą i czerwoną
  • 2 cebule
  • 10 sztuk pieczarek
  • 1 seler
  • 2 duże marchewki
  • 2 łyżki musztardy
  • sól, pieprz
  • pęczek pietruszki

Sposób przygotowania:

Zrazy staropolskie
Mięso przygotować tak jak na kotlety mielone,czyli dodać do środka jajko,namoczoną i wygniecioną bułkę bułkę oraz pokrojoną w kostkę cebulę.Potem wszystkie jarzyny trzemy na grubej tarce ,dodajemy musztardę i pokrojoną drobno pietruszkę i wyrabiamy aż wszystkie składniki się połączą.Następnie robimy kulki wkładamy farsz i formujemy w kształcie zrazów, obtaczamy w mące i smażymy na głębokim tłuszczu.Zrazy można podawać ze świeżą startą marchewką i odrobiną kapusty ziemniaczkami . Smacznego

Tagi:

mięso