kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Zrazy wieprzowe nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mnie najlepiej smakuje z ryżem ale tatusiowi z ziemniaczkami :)

Zrazy wieprzowe nadziewane

Składniki:

Zrazy wieprzowe nadziewane

 

  • 50 dkg łopatki
  • 1 łyżka mąki
  • 5 dkg słoniny
  • 1 szklanka rosołu
  • smalec
  • 1 cebula
  • 3 łyżki śmietany
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • koncentrat pomidorowy

Sposób przygotowania:

Zrazy wieprzowe nadziewane
Mięso kroimy na małe kawałeczki i lekko je zbijamy. Oprószamy mieso lekko pieprzem. Na każdym kawałeczku miesa kładziemy kawałek słoniny i zawijamy w rulonik. Oprószamy lekko maka i razem z siekaną cebulką rumienimy lekko na smalcu. Przekładamy wszystko do rondelka, doprawiamy solą i pieprzem i podlewamy rosołem. Przykrywamy i dusimy 10 minut na małym ogniu.Dodajemy koncentrat pomidorowy- 1-2 łyżki w zalezności od upodobań. Wlewamy śmietanę i dosypujemy 2 szczypty cukru. Mieszamy. I gotowe! Podajemy z ryżem, ziemniakami lub kluskami posypane natka pietruszki. Wspaniale smakuje z surówką z włoskiej kapusty. Smacznego!