Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Zrazy wołowe bite

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zrazy wołowe bite w naturalnym sosie z dodatkiem cebuli. Smaczne szybkie danie z dodatkiem ziemniaków i surówki

Zrazy wołowe bite Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zrazy wołowe bite

 

Sposób przygotowania:

Zrazy wołowe bite
Mięso opłukać przekroić na 4 części wzdłuż włókien.

Każdy kawałek mięsa rozbić tłuczkiem zwożonym wodą. Uformować z nich kotlety równej wielkości o grubości 1 cm.

Olej rozgrzać na patelni, mięso posolić i oprószyć mąką usmażyć z obu stron na oleju. Zrazy przełożyć do większego garnka.

Cebulę obrać pokroić w talarki i podsmażyć na tłuszczu z mięsa i dodać do zrazów. Mięso podlać wodą dodać rozgnieciona ziarna pieprzu i ziela angielskiego, dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości.

Wyparowaną wodę uzupełniać, podprawić resztą mąki wymieszać i zagotować.
Zrazy wołowe bite
Mięso opłukać przekroić na 4 części wzdłuż włókien. Każdy kawałek mięsa rozbić tłuczkiem zwożonym wodą
Zrazy wołowe bite
Olej rozgrzać na patelni , mięso posolić i oprószyć mąką usmażyć z obu stron na oleju.
Zrazy wołowe bite
Cebulę obrać pokroić w talarki i podsmażyć na tłuszczu z mięsa i dodać do zrazów.
Zrazy wołowe bite
Mięso podlać wodą dodać rozgnieciona ziarna pieprzu i ziela angielskiego, dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Wyparowaną wodę uzupełniać , podprawić resztą mąki wymieszać i zagotować.