Sposób przygotowania:
Zrazy wołowe bite
Mięso opłukać przekroić na 4 części wzdłuż włókien.
Każdy kawałek mięsa rozbić tłuczkiem zwożonym wodą. Uformować z nich kotlety równej wielkości o grubości 1 cm.
Olej rozgrzać na patelni, mięso posolić i oprószyć mąką usmażyć z obu stron na oleju. Zrazy przełożyć do większego garnka.
Cebulę obrać pokroić w talarki i podsmażyć na tłuszczu z mięsa i dodać do zrazów. Mięso podlać wodą dodać rozgnieciona ziarna pieprzu i ziela angielskiego, dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości.
Wyparowaną wodę uzupełniać, podprawić resztą mąki wymieszać i zagotować.
Każdy kawałek mięsa rozbić tłuczkiem zwożonym wodą. Uformować z nich kotlety równej wielkości o grubości 1 cm.
Olej rozgrzać na patelni, mięso posolić i oprószyć mąką usmażyć z obu stron na oleju. Zrazy przełożyć do większego garnka.
Cebulę obrać pokroić w talarki i podsmażyć na tłuszczu z mięsa i dodać do zrazów. Mięso podlać wodą dodać rozgnieciona ziarna pieprzu i ziela angielskiego, dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości.
Wyparowaną wodę uzupełniać, podprawić resztą mąki wymieszać i zagotować.