Sposób przygotowania:
Domowe zrazy wołowe
Wołowinę pokroić w grube plastry, każdy z nich włożyć do woreczka i rozbić tłuczkiem (żeby mięso w czasie rozbijania nie "pryskało"). 1 cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju i wymieszać na patelni z bułką tartą. Drugą cebule pokroić w piórka, a boczek ogórka i bułkę pokroi słupki. Rozbite mięso doprawić solą, pieprzem,papryka, posmarować podsmażoną cebulką i na każdym kawałku układać boczek, bułkę, ogórka i cebule. Zrazy zwijać ściśle i zapinać wykałaczkami lub obwiązać nitką. Posolić i dusić na oleju. Podawać z kluskami na parze, ziemniakami lub kaszą.
Babciagramolka
haniakson
Babciagramolka napisał(a):
Babciagramolka
Nie wiesz co mówisz z ( hi hi ) za zrazikami wołowymi to ja na koniec świata powędruję . Ja też chcę takie zakłady mięsne w okolicy .