Sposób przygotowania:
Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem
Mięso cienko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem wymieszanym z gałką muszkatołową. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Ogórki kroimy wzdłuż na cztery części.Na każdym płacie mięsa kładziemy po kilka kawałeczków masła i na brzegu, po kawałku ogórka. Ścisło zwijamy w roladkę. Gotowe smarujemy oliwą i dokładnie obtaczamy w tartej bułce. Smażymy na gorącym tłuszczu aż się zrumienią z każdej strony. Przekładamy do garnka,wlewamy 1,5 szklanki wody,tak aby zrazy nie pływały.Wkładamy liść laurowy i ziele. Dusimy pod przykryciem. Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni na tłuszczu ze smażenia. Przekładamy do garnka. Co jakiś czas lekko mieszamy w garnku aby mięso nie przywarło do dna. Jeśli woda nazbyt wyparuje,wówczas dolewamy.Próbujemy sosu i doprawiamy Kucharkiem i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
agabi22