Sposób przygotowania:
Zrazy wołowe ze schabem
Plastry wołowiny rozbijamy tłuczkiem uważając, żeby nie porobić dziur.Każdy plaster smarujemy musztardą, posypujemy przyprawami. Marchewkę, cebulę, schab i górka kroimy wzdłuż na 4 części. Ząbki czosnku przekrawamy wzdłuż na pół.
Na każdy plaster wołowiny kładziemy porcję schabu, ząbek czosnku oraz porcję jarzyn. Ciasno zwijamy zraza. Obwiązujemy nitką, lub spinamy wykałaczką (lub szpikulcem do zrazów). Dokładnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor - z każdej strony. Zalewamy wodą i dusimy do miękkości wołowiny.
Usuwamy nitkę (wykałaczkę), powstały sos zagęszczamy rozmieszaną z zimną wodą mąką.
Smacznego!
Na każdy plaster wołowiny kładziemy porcję schabu, ząbek czosnku oraz porcję jarzyn. Ciasno zwijamy zraza. Obwiązujemy nitką, lub spinamy wykałaczką (lub szpikulcem do zrazów). Dokładnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor - z każdej strony. Zalewamy wodą i dusimy do miękkości wołowiny.
Usuwamy nitkę (wykałaczkę), powstały sos zagęszczamy rozmieszaną z zimną wodą mąką.
Smacznego!