Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Zrazy z cebulką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiam zrazy, nie tylko wołowe, z wieprzowiny również są pyszne. Smak tych zrazów wieprzowych, zostanie z Tobą na długo. Nie da się o nich łatwo zapomnieć. Przekonaj się i zrób.

Zrazy z cebulką

Składniki:

Zrazy z cebulką

 

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z cebulką

I

Zrazy z cebulką
Przygotowanie mięsa, myjemy, osuszamy, rozbijamy i faszerujemy.

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą, układam po pasku boczku, słupek ogórka kiszonego oraz cząstkę cebuli.

II

Zrazy z cebulką
Zwijanie roladek, panierowanie, smażenie.

3. Mięso zwijamy w roladki, panieruję w mące pszennej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. Kiedy mięsa się zarumieni, podlewam szklanką wody i gotuję do miękkości. Następnie roladki przekładam do naczynia.

III

Zrazy z cebulką
obieramy, kroimy w krążki cebulę . Prużymy na rozgzranym oleju i zagęszczam sos.

4. Cebulę obieram, kroję w krążki i smażę na rozgrzanym oleju na drugiej patelni.
5. Do cebuli dodaję sos ze smażenia roladek, doprawiam papryką oraz solą i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję i sos z cebulą łączę z mięsem.

IV

6. Danie gotowe.
7. Smacznego.


Tagi:

dania schab