Sposób przygotowania:
Zrazy z cebulkąI
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą, układam po pasku boczku, słupek ogórka kiszonego oraz cząstkę cebuli.
II
3. Mięso zwijamy w roladki, panieruję w mące pszennej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. Kiedy mięsa się zarumieni, podlewam szklanką wody i gotuję do miękkości. Następnie roladki przekładam do naczynia.
III
4. Cebulę obieram, kroję w krążki i smażę na rozgrzanym oleju na drugiej patelni.
5. Do cebuli dodaję sos ze smażenia roladek, doprawiam papryką oraz solą i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję i sos z cebulą łączę z mięsem.
IV
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.
Justi2401