BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Zrazy z kaszą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam smaczne zrazy. Połączenie mięsa i kaszy to strzał w dziesiątkę rodzinka bardzo zadowolona i ucieszona bo zrazy im bardzo zasmakowały.

Zrazy z kaszą

Składniki:

Zrazy z kaszą

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z kaszą
1. Pieczarki obieramy kroimy i podsmażamy wraz z obraną i pokrojoną cebulą.

2. Mięso oczyścić opłukać i pokroić na plastry, rozbić, oprószyć przyprawami.

Surowe żółtko mieszamy z masłem, dodajemy pokrojone podsmażone grzyby i cebulkę, wymieszać je z ugotowaną kaszą, dodać startą na grubych oczkach marchewkę, seler,  doprawić do smaku .

3. Tak przygotowany farsz rozłożyć na plastrach mięsa, posypać pokrojoną pietruszką zieloną.

Zwinąć i obwiązać nicią.

4. Obtocz w mące i podsmażyć na smalcu, podlewając wodą. Dusimy tak około 30 -40 min.

5. Z mąki i masła zrób złocistą zasmażkę, rozrzedź ją wodą, zapraw śmietaną, wlej do naczynia ze zrazami i jeszcze duś kilka minut.

Tagi:

danie mięso