Sposób przygotowania:
Zrazy z grzybami suszonymiI
1. Grzyby zalewam gorącą wodą i moczę około 30 minut. Po tym czasie grzyby kroję w paski, wodę z moczenia odstawiam na bok.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję suszone grzyby, smażę około 10 minut.
II
3. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą, posypuję majerankiem, na środku układam po 1 łyżce farszu z grzybów.
III
4. Mięso zwijam ciasno w roladki, panieruję w mące i podsmażam na oleju.
IV
5. Zostało mi trochę farszu z grzybami więc wlewam do niego wodę z moczenia grzybów, sos sojowy, doprawiam solą oraz pieprzem i gotuję
6. Roladki jak zmienią kolor, przekładam do sosu grzybowego i gotuję około 30 minut.
7. Po tym czasie sos zagęszczam mąką pszenną ( 1 łyżka) rozrobioną w małej ilości wody, dwie minutki gotuję.
V
8. Zrazy podaję z kaszą kuskus oraz surówką.
9. Smacznego.