Sposób przygotowania:
Zrazy z kaszą
1. Pieczarki obieramy kroimy i podsmażamy wraz z obraną i pokrojoną cebulą.
2. Mięso oczyścić opłukać i pokroić na plastry, rozbić, oprószyć przyprawami.
Surowe żółtko mieszamy z masłem, dodajemy pokrojone podsmażone grzyby i cebulkę, wymieszać je z ugotowaną kaszą, dodać startą na grubych oczkach marchewkę, seler, doprawić do smaku .
3. Tak przygotowany farsz rozłożyć na plastrach mięsa, posypać pokrojoną pietruszką zieloną.
Zwinąć i obwiązać nicią.
4. Obtocz w mące i podsmażyć na smalcu, podlewając wodą. Dusimy tak około 30 -40 min.
5. Z mąki i masła zrób złocistą zasmażkę, rozrzedź ją wodą, zapraw śmietaną, wlej do naczynia ze zrazami i jeszcze duś kilka minut.
2. Mięso oczyścić opłukać i pokroić na plastry, rozbić, oprószyć przyprawami.
Surowe żółtko mieszamy z masłem, dodajemy pokrojone podsmażone grzyby i cebulkę, wymieszać je z ugotowaną kaszą, dodać startą na grubych oczkach marchewkę, seler, doprawić do smaku .
3. Tak przygotowany farsz rozłożyć na plastrach mięsa, posypać pokrojoną pietruszką zieloną.
Zwinąć i obwiązać nicią.
4. Obtocz w mące i podsmażyć na smalcu, podlewając wodą. Dusimy tak około 30 -40 min.
5. Z mąki i masła zrób złocistą zasmażkę, rozrzedź ją wodą, zapraw śmietaną, wlej do naczynia ze zrazami i jeszcze duś kilka minut.
gusia1000