Sposób przygotowania:
Zrazy schabowe ze szpinakiem i serem gorgonzola
Czosnek i chili kroimy drobno. Schab kroimy na porcje, rozbijamy na kotlety, każdy obsypujemy solą i pieprzem, nacieramy czosnkiem (2 ząbki).
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy czosnek i chili, wrzucamy szpinak, dusimy, doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną musztardy. Dodajemy ser gorgonzola i podgrzewamy aż się roztopi.
Farsz układamy na kotletach, zwijamy roladki, obwiązujemy każdą z nich nitką. Każdą roladkę panierujemy w bułce tartej i jajku, posypujemy sezamem, obsmażamy na patelni.
Ziemniaki obieramy,myjemy, układamy na blaszce, kroimy na cząstki, posypujemy solą, ostrą papryką i oregano, polewamy oliwą.
Zrazy przekładamy do naczynia żaroodpornego, podpiekamy w piekarniku ok.25 min. razem z ziemniakami.
Podajemy z ulubioną surówką.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy czosnek i chili, wrzucamy szpinak, dusimy, doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną musztardy. Dodajemy ser gorgonzola i podgrzewamy aż się roztopi.
Farsz układamy na kotletach, zwijamy roladki, obwiązujemy każdą z nich nitką. Każdą roladkę panierujemy w bułce tartej i jajku, posypujemy sezamem, obsmażamy na patelni.
Ziemniaki obieramy,myjemy, układamy na blaszce, kroimy na cząstki, posypujemy solą, ostrą papryką i oregano, polewamy oliwą.
Zrazy przekładamy do naczynia żaroodpornego, podpiekamy w piekarniku ok.25 min. razem z ziemniakami.
Podajemy z ulubioną surówką.