lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zrazy z piersi z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne danie w sam raz na jesienne dni .

Zrazy z piersi z indyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zrazy z piersi z indyka

 

  • pierś z indyka 1,5 kg

 

  • ser gouda 10 plastrów

 

  • pasztecik wieprzowy po kostce

 

 

  • Sos warzywny do zrazów:

 

 

  • jabłuszka duże 2 sztuki

 

  • wino półwytrawne białe 150 ml

 

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z piersi z indyka
1. Pierś kroimy w plastry. 2. Każdy plaster piersi posypujemy odrobinę papryką słodką mieloną. 3. Kładziemy po plastrze sera gouda na to kawałek pasztecika i paprykę żółtą. 4. Zwijamy pierś i wykałaczkami spinamy. Sos warzywny: 1.Paprykę kroimy w paseczki wrzucamy na patelnie i jabłuszka pokrojone w połówki albo cwiartki . 2.Dusimy razem, dodajemy zrazy i smażymy razem z papryką i jabłkami. 3. W międzyczasie podlewamy winem i nadal dusimy dodają przyprawy które akurat chcemy dopasować, u mnie to sól i pieprz. 4. Smażenie i duszenie zajęło mi godzinkę . 5. Przełożyłam do naczynia ceramicznego i podałam.
Zrazy z piersi z indyka
Pierś z indyka kroimy w plastry można lekko roztłuc
Zrazy z piersi z indyka
Każdy plaster piersi posypujemy odrobinę papryką słodką mieloną. Kładziemy po plastrze sera gouda na to kawałek pasztecika i paprykę żółtą.
Zrazy z piersi z indyka
Zwijamy pierś i wykałaczkami spinamy aby nam się nie rozwaliło .
Zrazy z piersi z indyka
Gotowy sos z upieczonymi i podduszonym zrazami przekłądam do naczynia i podaje na stół

Tagi:

sery sosy ser indyk