Sposób przygotowania:
Zrazy z szynki na bogato
Mięso z szynki po umyciu i osuszeniu podzielić na płaty, każdy płat rozklepać, a następnie posmarować musztardą, oprószyć solą i pieprzem.
Na każdym płacie rozłożyć pokrojoną w kostkę cebulę, ułożyć słupki ogórka, zwinięty w rulon plaster szynki oraz kabanos.
Zwinąć ciasto w roladę, obwiązać nitką i włożyć na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju.
Piec na niedużym ogniu do miękkości mięsa, obracając co jakiś czas i podlewając wytworzonym sosem lub wodą ciepłą.
Po upieczeniu nitkę zdjąć z mięsa, a z wytworzonego płynu przygotować sos.
Podawać do drugiego dania.
Rada;
Ogórki kiszone zastąpiłam ogórkami konserwowymi
Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia
Na każdym płacie rozłożyć pokrojoną w kostkę cebulę, ułożyć słupki ogórka, zwinięty w rulon plaster szynki oraz kabanos.
Zwinąć ciasto w roladę, obwiązać nitką i włożyć na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju.
Piec na niedużym ogniu do miękkości mięsa, obracając co jakiś czas i podlewając wytworzonym sosem lub wodą ciepłą.
Po upieczeniu nitkę zdjąć z mięsa, a z wytworzonego płynu przygotować sos.
Podawać do drugiego dania.
Rada;
Ogórki kiszone zastąpiłam ogórkami konserwowymi
Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia
Czekoladka 2
BozenaMatuszczyk
Dziękuję za miłe słowa .;)
Pozdrawiam.;)
lukrowanepierniczki
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)
mocsłodkości