BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Zrazy z szynki na bogato

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moje dzisiejsze zrazy postanowiłam udoskonalić różnymi dodatkami. Są w nich ogórki konserwowe, a nie kiszone, szynka konserwowa, cebula oraz kabanosy. Powiem szczerze że zrazy wyszły bardzo smaczne, mięsko kruche i soczyste po prostu pyszne.

Zrazy z szynki na bogato Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zrazy z szynki na bogato

 

  • mięso z szynki około 800 g,
  • ogórki konserwowe 3 - 4 szt,
  • cebula 2 szt,
  • szynka 6 plastrów,
  • kabanosy 6 szt,
  • musztarda ,
  • sól ,
  • pieprz świeżo mielony,

Sposób przygotowania:

Zrazy z szynki na bogato
Mięso z szynki po umyciu i osuszeniu podzielić na płaty, każdy płat rozklepać, a następnie posmarować musztardą, oprószyć solą i pieprzem.

Na każdym płacie rozłożyć pokrojoną w kostkę cebulę, ułożyć słupki ogórka, zwinięty w rulon plaster szynki oraz kabanos.

Zwinąć ciasto w roladę, obwiązać nitką i włożyć na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju.

Piec na niedużym ogniu do miękkości mięsa, obracając co jakiś czas i podlewając wytworzonym sosem lub wodą ciepłą.

Po upieczeniu nitkę zdjąć z mięsa, a z wytworzonego płynu przygotować sos.

Podawać do drugiego dania.

Rada;

Ogórki kiszone zastąpiłam ogórkami konserwowymi

Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia
Zrazy z szynki na bogato
Mięsko z szynki po pokrojeniu, umyciu i osuszeniu rozklepać na większy płat
Zrazy z szynki na bogato
Każdy płat posmarować musztardą ,oprószyć solą i pieprzem a następnie na każdym ułożyć paski ogórka, cebuli, zwinięty plaster szynki oraz kabanos
Zrazy z szynki na bogato
Zwinąć ciasno w roladę, obwiązać nitką włożyć na rozgrzaną patelnię z oliwą
Zrazy z szynki na bogato
Piec do miękkości mięsa ,obracając co jakiś czas i podlewając wytworzonym sosem
Zrazy z szynki na bogato
Po upieczeniu nitkę ściągnąć z mięska a z wytworzonego płynu przygotować sos