haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Zrazy schabowe panierowane z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zrazy schabowe to doskonała propozycja na niedzielny obiad. Podane z ziemniaczkami i surówką z pewnością zasmakują wszystkim domownikom!

Zrazy schabowe panierowane z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zrazy schabowe panierowane z pieczarkami i serem

 

  • 4 kotlety schabowe
  • 30 dkg pieczarek
  • 20 dkg żółtego sera
  • 1/2 papryczki chili
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie masło

Sposób przygotowania:

Zrazy schabowe panierowane z pieczarkami i serem
1. Pieczarki umyłam, odcięłam nóżki, a kapelusze starłam na tarce o grubych oczkach.

2. Cebule obrałam, posiekałam i zeszkliłam na oleju. Dodałam pieczarki, sól i pieprz i dusiłam 5 minut. Odcedziłam sok, który powstał podczas smażenia pieczarek.

3. Ser starłam na grubych oczkach, a chili pokroiłam bardzo drobno.

4. Kotlety lekko rozbiłam. Na każdym ułożyłam po trochu pieczarek, sera i chili. Doprawiłam solą i zawinęłam zrazy.

5. Jajko robiłam w miseczce i każdy zraz obtaczałam w jajku i bułce tartej.

6. Zrazy smażyłam na oleju na złoto- brązowy kolor.

7 Podałam z ziemniakami i surówką.
Zrazy schabowe panierowane z pieczarkami i serem.
Cebule smażymy z pieczarkami i odcedzamy sok powstałay przy pieczeniu.
Zrazy schabowe panierowane z pieczarkami i serem.
Na rozbitych kotletach układamy pieczarki i ser.
Zrazy schabowe panierowane z pieczarkami i serem.
Zrazy zawijamy i obtaczamy w rozbitym jajku.
Zrazy schabowe panierowane z pieczarkami i serem.
Zrazy smazymy na rozgrzanym oleju. Można na wierzch położyć kawałek masla, dla podkreślenia smaku.
Zrazy schabowe panierowane z pieczarkami i serem.