Sposób przygotowania:
Zrazy schabowe panierowane z pieczarkami i serem
1. Pieczarki umyłam, odcięłam nóżki, a kapelusze starłam na tarce o grubych oczkach.
2. Cebule obrałam, posiekałam i zeszkliłam na oleju. Dodałam pieczarki, sól i pieprz i dusiłam 5 minut. Odcedziłam sok, który powstał podczas smażenia pieczarek.
3. Ser starłam na grubych oczkach, a chili pokroiłam bardzo drobno.
4. Kotlety lekko rozbiłam. Na każdym ułożyłam po trochu pieczarek, sera i chili. Doprawiłam solą i zawinęłam zrazy.
5. Jajko robiłam w miseczce i każdy zraz obtaczałam w jajku i bułce tartej.
6. Zrazy smażyłam na oleju na złoto- brązowy kolor.
7 Podałam z ziemniakami i surówką.
2. Cebule obrałam, posiekałam i zeszkliłam na oleju. Dodałam pieczarki, sól i pieprz i dusiłam 5 minut. Odcedziłam sok, który powstał podczas smażenia pieczarek.
3. Ser starłam na grubych oczkach, a chili pokroiłam bardzo drobno.
4. Kotlety lekko rozbiłam. Na każdym ułożyłam po trochu pieczarek, sera i chili. Doprawiłam solą i zawinęłam zrazy.
5. Jajko robiłam w miseczce i każdy zraz obtaczałam w jajku i bułce tartej.
6. Zrazy smażyłam na oleju na złoto- brązowy kolor.
7 Podałam z ziemniakami i surówką.