petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Zrazy zawijane z szałwią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zawijane zrazy z szałwią petronelli

Zrazy zawijane z szałwią

Składniki:

Zrazy zawijane z szałwią

 

  • masła, ząbek czosnku, 4 listki szałwi, 2 łyżki oleju, marchew, cebula, szczypta tymianku, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zrazy zawijane z szałwią
Plastry mięsa pobić tłuczkiem i posmarować słoniną z roztartym wczesniej czosnkiem. Oprószyc sola i pierzem oraz tymiankiem. Na każdym kawałku mięsa ułozyć listek świeżej szałwii. Plastry zwinąć w rulonki, spiać wykałaczkami lub związać nitką. Obsmażyc na oleju ze wszytskich stron. na patelnie dodać pokrojona marchew, cebule i wino. Dusić podlewając wodą. Do miękkich zrazów włożyć świeże masło.

Tagi:

szynka