lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zrazy ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne zrazy wyszły polecam coś innego ale też bardzo smaczne

Zrazy ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zrazy ze szczypiorkiem

 

  • schab 800 gram
  • szczypiorek 2 pęczki
  • serek topiony 8 sztuk takie trójkąciki
  • kapary zielone słoiczek z ole kupiłam same kapary marynowane
  • przyprawa do mięsa
  • sól i pieprz
  • bulionetka pieczeniowa

 

Sposób przygotowania:

Zrazy ze szczypiorkiem
Schab umyłam pokroiłam na 8 plastrów każdy plaster mięsa tłuczkiem tłukłam. Posypałam przyprawa do mięsa schab i posoliłam i dałam pieprzu szczyptę. Serek topiony pokroiłam na kawałeczki położyłam na schab na to położyłam sporo szczypiorku który pokroiłam drobno. Kapary wyjęłam ze słoiczka i tez dałam parę sztuk na każdy kawałek schabu . Zawinęłam spięłam wykałaczkami i smażyłam na patelni z obu stron . Dodałam bulionetke pieczeniową i wody i tak dusiłam koło godziny aż mięso zrobiło się miękkie
Zrazy ze szczypiorkiem
przygotowac najpierw wszystko co potrzebne do zrobienia zrazów
Zrazy ze szczypiorkiem
schab kładziemy doprawiamy sola i pieprzem i przyprawa do miesa
Zrazy ze szczypiorkiem
jedn serek na jeden schab kroimy drobno :)
Zrazy ze szczypiorkiem
zrazy smazymy a potem dusimy z bulionetka pieczeniową