Zupa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pokroić i podsmażyć cebule, następnie dodać poszatkowaną kapustę kolejno

Zupa

Składniki:

Zupa

 

  • 1/4 białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 2 ziemniaki
  • pomidor
  • cebula
  • oregano
  • bazylia
  • koncentrat pomidorowy
  • 1,5 litra rosołu z kostki
  • makaron nitki (kawałki drobne)
  • starty parmezan

Sposób przygotowania:

Zupa
Pokroić i podsmażyć cebule, następnie dodać poszatkowaną kapustę kolejno pokrojone ziemniaki, marchew, pomidora, dodać przyprawy oregano, bazylie, sól, pieprz i dusić przez 15min. Dodać do gotującego się rosołu, następnie dodać koncentrat pomidorowy i wrzucić pokruszony makaron. Gotować przez ok. 15min. Przed podaniem posypać startym parmezanem.

Tagi:

makaron