paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zupa a la Chiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa z makaronem chińskim i grzybkami mun na skrzydełkach drobiowych z warzywami pokrojonymi w słupki.

Zupa a la Chiny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa a la Chiny

 

  • bulion rosołowy 0,75 litra
  • skrzydełka kurczaka 3 sztuki
  • marchew 2 średnie sztuki
  • seler korzeń 1/3 sztuki
  • por biała część 1 sztuka
  • oliwa z oliwek 4 łyżki
  • grzybki mun 6-8 sztuk
  • makaron chiński 8 dag
  • sos słodko – pikantny chili Tao Tao do smaku
  • sos sojowy do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa a la Chiny
Skrzydełka opłukać włożyć do bulionu warzywnego i gotować do miękkości. Skrzydełka wyjąc z bulionu i obrać z mięsa które ponownie dodać do wywaru. Grzybki mun zalać gorącą wodą i pozostawić na około 20 minut aż " urosną" pokroić w paseczki. Marchew i selera obrać opłukać i pokroić w paseczki, pora również, podsmażyć. Warzywa dodać do bulionu wymieszać. Dodać grzybki mun i gotować około 5 minut. Po tym czasie do zupy włożyć makaron ryżowy i gotować jeszcze około 10 minut. Pod koniec doprawić do smaku sosem sojowym i sosem słodko pikantnym.
Zupa a la Chiny
Marchew i selera obrać opłukać i pokroić w paseczki, pora również, podsmażyć.
Zupa a la Chiny
Skrzydełka wyjąc z bulionu i obrać z mięsa które ponownie dodać do wywaru. Warzywa dodać do bulionu wymieszać.
Zupa a la Chiny
Grzybki mun zalać gorącą wodą i pozostawić na około 20 minut aż
Zupa a la Chiny
Po tym czasie do zupy włożyć makaron ryżowy i gotować jeszcze około 10 minut.