Martyna239

Martyna239

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Domowa chińska zupa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i sycąca zupa chińska

Domowa chińska zupa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowa chińska zupa

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 marchewki
  • 1 cm świeżego imbiru
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • opakowanie makaronu ryżowego
  • 30 dag pieczarek
  • sól, pieprz, słodka papryka, olej, natka pietruszki, ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Domowa chińska zupa
Pierś z kurczaka pokroić w paski, zalać litrem wody, dodać jedną marchewkę, natkę, starty imbir, sos sojowy, sól i gotować około pół godziny, aż mięso będzie miękkie. Po ugotowaniu wyjąć mięso, a wywar przecedzić. Cebulę pokroić w piórka, marchewkę i paprykę w cienkie paski, pieczarki i czosnek w plasterki. Warzywa podsmażyć na oleju i dodać do wywaru. Gotować, aż warzywa całkowicie zmiękną. Następnie dorzucić mięso, przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Makaron przygotować wg. przepisu na opakowaniu, pokroić i dodać do zupy. Całość chwilę gotować. Ozdobić natką.
Domowa chińska zupa
Mięso gotujemy w wywarze warzywnym z sosem sojowym.,
Domowa chińska zupa
Pokrojone w paseczki warzywa chwilę przesmażamy w woku.
Domowa chińska zupa
Całośc gotujemy, aż składniki będą miękkie.