Sposób przygotowania:
Zupa Chińska
przygotować makaron;
Mąkę przesypać do miski i po trochu dolewać wodę , mieszać łyżką a potem zgnieść w jednolite ciasto. Rozwałkować cienko i kroić na dowolne kluseczki .
Ugotować we wrzątku.
Mąkę ryżową otrzymałam po zmieleniu płatków ryżowych błyskawicznych.
Pierś z kurczaka pokroić w średnią kostkę, posypać imbirem, polać olejem sezamowym i sosem sojowym , posypać pieprzem..
Marchewkę pokroić w słupki, cebulę w kosteczkę, Na łyżce oleju przysmażyć marchewkę z cebulą, dodać pędy bambusa, i zamarynowaną pierś, przysmażyć wszystko ok 5-7 min. Przełożyć do garnka, zalać bulionem dodać grzyby( ja dałam nasze polskie mrożone opieńki z braku grzybów mun) i gotować ok 10 min.
Na koniec dodać koncentrat i doprawić sosem imbirowym z soją , wymieszać, podawać z makaronem ryżowym.
Mąkę przesypać do miski i po trochu dolewać wodę , mieszać łyżką a potem zgnieść w jednolite ciasto. Rozwałkować cienko i kroić na dowolne kluseczki .
Ugotować we wrzątku.
Mąkę ryżową otrzymałam po zmieleniu płatków ryżowych błyskawicznych.
Pierś z kurczaka pokroić w średnią kostkę, posypać imbirem, polać olejem sezamowym i sosem sojowym , posypać pieprzem..
Marchewkę pokroić w słupki, cebulę w kosteczkę, Na łyżce oleju przysmażyć marchewkę z cebulą, dodać pędy bambusa, i zamarynowaną pierś, przysmażyć wszystko ok 5-7 min. Przełożyć do garnka, zalać bulionem dodać grzyby( ja dałam nasze polskie mrożone opieńki z braku grzybów mun) i gotować ok 10 min.
Na koniec dodać koncentrat i doprawić sosem imbirowym z soją , wymieszać, podawać z makaronem ryżowym.