montajka

montajka

Szef Kuchni
[Przepisów: 49]

Zupa Ajlauf

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ajlauf z niem. Eilauf - biegnące jajo :) Dla tych którzy nie mają czasu robić makaronu.

Zupa Ajlauf

Składniki:

Zupa Ajlauf

 

  • Na rosół:
  • 1 porcja rosołowa z kurczaka
  • 100 g wołowiny
  • kawałek selera, pora, korzenia pietruszki
  • 1 marchew
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

 

  • Ponadto:
  • 1 jajo
  • odrobina soli
  • mąka tyle aby powstało ciasto lejące

 

Sposób przygotowania:

Zupa Ajlauf
Z składników ugotować rosół. Jajo roztrzepać dodać mąki i soli ciasto wlewać do gotującego się rosołu cieńkim strużkiem, mieszając. Pogotować chwilkę. Rosół posypać natką pietruszki.