Sposób przygotowania:
Zupa a'la gulaszowa z kani
Kanie oczyścić z pozostałości runa leśnego, odciąć kapelusze, umyć je i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Drobno pokroić por, pokroić lub zetrzeć na tarce marchewkę i seler, i wszystko poddusić na oleju.
Grzyby pokroić w paseczki i dodać do jarzyn. Po kilku minutach przesmażania przełożyć całość do gorącego wywaru.
Dodać do smaku przyprawę gulaszową i jeszcze pogotować ok. 20 minut.
Gotową zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i ew. posypać posiekaną zieleniną.
*Do zupy użyłam własnej mieszanki gulaszowej, która w składzie ma : paprykę słodką, ziele angielskie, liść laurowy, gałkę muszkatołową, kolendrę, kminek, pieprz kolorowy, majeranek, czosnek, cebulę suszoną, lubczyk, nasiona i liście selera
*Zupę można połączyć także z ziemniakami lub makaronem.
Drobno pokroić por, pokroić lub zetrzeć na tarce marchewkę i seler, i wszystko poddusić na oleju.
Grzyby pokroić w paseczki i dodać do jarzyn. Po kilku minutach przesmażania przełożyć całość do gorącego wywaru.
Dodać do smaku przyprawę gulaszową i jeszcze pogotować ok. 20 minut.
Gotową zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i ew. posypać posiekaną zieleniną.
*Do zupy użyłam własnej mieszanki gulaszowej, która w składzie ma : paprykę słodką, ziele angielskie, liść laurowy, gałkę muszkatołową, kolendrę, kminek, pieprz kolorowy, majeranek, czosnek, cebulę suszoną, lubczyk, nasiona i liście selera
*Zupę można połączyć także z ziemniakami lub makaronem.