Sposób przygotowania:
Zupa flaczki z kaniETAP 1:
![Zupa flaczki z kani Zupa flaczki z kani](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-flaczki-z-kani-433615.jpg)
Cebulę obieram i kroję drobno. Przesmażam na maśle klarowanym.
ETAP 2:
![Zupa flaczki z kani Zupa flaczki z kani](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-flaczki-z-kani-433616.jpg)
Marchew, seler obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Przesmażam razem z cebulą.
ETAP 3:
![Zupa flaczki z kani Zupa flaczki z kani](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-flaczki-z-kani-433617.jpg)
Kanie myję delikatnie kroję na paski, przesmażam na maśle.
ETAP 4:
![Zupa flaczki z kani Zupa flaczki z kani](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-flaczki-z-kani-433619.jpg)
Do kani dodaję marchewkę wcześniej przesmażoną, zalewam bulionem, dodaję paprykę żółtą pokrojoną, papryczkę chili, liście laurowe, ziele i gotuję zupę chwilę około 2-3 minuty.
Doprawiam solą, pieprzem, dodaję koperek.
SylaUla
Jagodowa