Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1371]

Gniazda rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast smażyć rybę jak zawsze, możemy taką rybę podać w nowej odsłonie, jest o niebo lepsza. Takie gniazda rybne mogą zagościć na naszym wigilijnym stole. Przepis z zagranicznej strony.

Gniazda rybne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gniazda rybne

farsz;

  • mleko -1/2 litra
  • cebula - 1,5 szt
  • filety z ryb - 0,5 kg ( szczupak, okoń, łosoś morski, łosoś różowa)
  • sól i pieprz
  • olej do formy
  • koperek - 0,5 pęczka

Dodatkowo;

  • bułka paryska -1 szt
  • ser żółty -100 g
  • majonez

Sposób przygotowania:

Gniazda rybne
Rybę pokroić bardzo drobno.

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.

Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Koperek opłukać, pokroić.

Rybę wymieszać z cebulą, koperkiem, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Bułkę pokroić na kromki o grubości 2 cm.

Do miski wlać mleko, zanurzać kromki bułki w mleku, odcisnąć trochę z nadmiaru mleka.

Formę do pieczenia, wysmarować olejem, układać w niej kromki bułek, rękoma w bułce zrobić wgłębienia.

Do wgłębień w bułce, nakładać farsz, ścisło układać kromki.

Wierzch każdej nafaszerowanej kromki, posmarować majonezem.

Formę włożyć do piekarnika.

Piec w 180 stop. Przez ok.45 minut.

Następnie wyjąć formę z piekarnika, gniazda posypać, startym serem, z powrotem włożyć formę do piekarnika do rozpuszczenia się sera.

Smacznego!
Gniazda rybne
Wszystkie składniki na gniazda rybne przygotowane
Gniazda rybne
Ryba drobno pokrojona połączona z cebulą
Gniazda rybne
Bułka pokrojona na grubsze kromki do gniazd rybnych
Gniazda rybne
Wgłębienia w bułce zostały napełnione farszem i posmarowane majonezem

Tagi:

ryba danie