Sposób przygotowania:
Gniazda rybne
Rybę pokroić bardzo drobno.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Koperek opłukać, pokroić.
Rybę wymieszać z cebulą, koperkiem, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Bułkę pokroić na kromki o grubości 2 cm.
Do miski wlać mleko, zanurzać kromki bułki w mleku, odcisnąć trochę z nadmiaru mleka.
Formę do pieczenia, wysmarować olejem, układać w niej kromki bułek, rękoma w bułce zrobić wgłębienia.
Do wgłębień w bułce, nakładać farsz, ścisło układać kromki.
Wierzch każdej nafaszerowanej kromki, posmarować majonezem.
Formę włożyć do piekarnika.
Piec w 180 stop. Przez ok.45 minut.
Następnie wyjąć formę z piekarnika, gniazda posypać, startym serem, z powrotem włożyć formę do piekarnika do rozpuszczenia się sera.
Smacznego!
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Koperek opłukać, pokroić.
Rybę wymieszać z cebulą, koperkiem, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Bułkę pokroić na kromki o grubości 2 cm.
Do miski wlać mleko, zanurzać kromki bułki w mleku, odcisnąć trochę z nadmiaru mleka.
Formę do pieczenia, wysmarować olejem, układać w niej kromki bułek, rękoma w bułce zrobić wgłębienia.
Do wgłębień w bułce, nakładać farsz, ścisło układać kromki.
Wierzch każdej nafaszerowanej kromki, posmarować majonezem.
Formę włożyć do piekarnika.
Piec w 180 stop. Przez ok.45 minut.
Następnie wyjąć formę z piekarnika, gniazda posypać, startym serem, z powrotem włożyć formę do piekarnika do rozpuszczenia się sera.
Smacznego!