Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa bardzo aromatyczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

W woku zagotować litr wody, wrzucić umyte mięso i plasterki imbiru. Gotować 15 minut.

Zupa bardzo aromatyczna

Składniki:

Zupa bardzo aromatyczna

 

  • 4 skrzydełka kurze
  • 2 podudzia kurze
  • marchewka pokrojona w paseczki
  • por
  • 4 grzybki mun
  • 6-S cienkich plasterków imbiru
  • 60-80 g makaronu ryżowego
  • łyżka sosu chili
  • 4 łyżki sosu sojowego jasnego
  • kilka kropel oleju sezamowego
  • szczypta pieprzu
  • kiełki do przybrania

Sposób przygotowania:

Zupa bardzo aromatyczna
W woku zagotować litr wody, wrzucić umyte mięso i plasterki imbiru. Gotować 15 minut. Namoczyć grzybki we wrzątku, a gdy zmiękną, pokroić w paski. Po 15 minutach wyjąć z wywaru mięso, dodać do wywaru resztę składników i gotować dalej jeszcze 5 minut. Zdjąć skórę z mięsa i wyrzucić ją. Resztę porwać na kawałki i włożyć do zupy. Podawać potrawę w miseczkach, przybraną kiełkami.

Tagi:

makaron sosy