Sposób przygotowania:
Zupa Beaty.
Z miesa mielonego przygotowac pulpety dodajac 1 jajko 2 lyzki maki ziemniaczanej sol i pieprz do smaku .Pieczarki oczyscic i pokroic w plasterki, nastepnie na niewielkiej ilosci oleju podsmazyc lekko opruszajac sola, odparowac nadmiar soku.W garnku zagotowac wode z kostami rosolowymi.Do gotujacego sie wywaru dodac pieczarki ,gotowac .Do pieczarek dodawac uformowane male pulpeciki Wywar z pieczarkami caly czas powinien sie gotowac w czasie dodawania pulpecikow ,ale na wolnym ogniu.Po dodaniu pulpetow gotowac okolo 10 min .Zupy gulaszowe rozprowadzic w niewielkiej ilosci zimnej wody , dokladnie wymieszaci dodac do zupy,zamieszac i gotowac 10 min.Po czym wsypac makaron babuni i gotowac do miekkosci okolo 10min.Ewntualnie doprawic do smaku papryka ,sola i pierzem .Podawac ze swiezym pieczywem.
Smacznego .
Smacznego .
luna
eli_555
szeryl23
mania
A Ja nie wyobraam sobie jak mozna do wszystkiego dodawac ziarenka smaku i kostki rosolowe ... przeciez to tez sama chemia :/