mania

mania

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Zupa Beaty.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Sycąca , gęsta zupa z pulpetami i makaronem.

Zupa Beaty.

Składniki:

Zupa Beaty.

 

  • 3 litry wody
  • 2-3 kostki rosołowe drobiowe
  • 500dag pieczarek
  • 500dag miesa mielonego wieprzowego
  • 2 zupy w torebce gulaszowe Knorr
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki i ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki makaronu babuni drobniutkiego moze byc zacierka ,gwiazdki
  • papryka ostra w proszku
  • ewentualnie sól,pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Zupa Beaty.
Z miesa mielonego przygotowac pulpety dodajac 1 jajko 2 lyzki maki ziemniaczanej sol i pieprz do smaku .Pieczarki oczyscic i pokroic w plasterki, nastepnie na niewielkiej ilosci oleju podsmazyc lekko opruszajac sola, odparowac nadmiar soku.W garnku zagotowac wode z kostami rosolowymi.Do gotujacego sie wywaru dodac pieczarki ,gotowac .Do pieczarek dodawac uformowane male pulpeciki Wywar z pieczarkami caly czas powinien sie gotowac w czasie dodawania pulpecikow ,ale na wolnym ogniu.Po dodaniu pulpetow gotowac okolo 10 min .Zupy gulaszowe rozprowadzic w niewielkiej ilosci zimnej wody , dokladnie wymieszaci dodac do zupy,zamieszac i gotowac 10 min.Po czym wsypac makaron babuni i gotowac do miekkosci okolo 10min.Ewntualnie doprawic do smaku papryka ,sola i pierzem .Podawac ze swiezym pieczywem.
Smacznego .