kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 779]

Zupa brokułowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i aromatyczna zupa brokułowa na pieczonej piersi z kurczaka. Idealna na rozgrzewający posiłek. Polecam.

Zupa brokułowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa brokułowa

 

  • 1 litr wody
  • 3 średnie ziemniaki
  • 20 dag pieczonej piersi z kurczaka
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 40 dag mrożonego brokuła
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa brokułowa
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy marchewkę, pietruszkę i seler, myjemy i kroimy wzdłuż, wkładamy do garnka z gotującą się wodą.

Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Pieczoną pierś z kurczaka kroimy w kostkę i dokładamy razem z ziemniakami do garnka.

Po 10 minutach dokładamy mrożony brokuł i gotujemy, aż wszystkie warzywa będą miękkie, doprawiamy solą.
Zupa brokułowa
Obrane marchewki myjemy i kroimy wzdłuż, wkładamy do garnka
Zupa brokułowa
Pokrojoną marchewkę, pietruszkę i seler wkładamy do garnka
Zupa brokułowa
Obrane ziemniaki myjemy i kroimy w kostkę
Zupa brokułowa
Pieczoną pierś z kurczaka kroimy w kostkę i dokładamy do gotującej się zupy