Sposób przygotowania:
Flaczki według Taty Mirka
Flaki kroję w paski lub słupki. Myję. Flaki zagotowuję. Następnie płuczę w zimnej wodzie. Czynność powtarzam oj 2-3 razy tak by pozbyć się zapachu flaków. Do szybkowara wkładam flaki i zalewam wodą, gotuję ok 40 min aż będą miękkie.
Jeśli ktoś nie ma szybkowara gotuję w ok 3 l wodzie przez ok 2 godziny na małym ogniu. W osobnym garnku wlewam wodę, dodaję w całości obrane warzywa, mięso, dodaję sól i pieprz oraz ziele angielskie i liść laurowy i gotuję aż mięso będzie miękkie.
Mięso wyciągam z rosołu obieram i kroję w mniejsze kawałki lub paski. Rosół odcedzam. Marchewkę kroję w plastry a następnie ponownie dodaję do rosołu. Mięso również przekładam do rosołu.
Flaki odcedzam i dodaję do rosołu. Dodaję przyprawę do flaków oraz majeranek i lubczyk.
Całość gotuję jeszcze ok 15 min. Podaję posypane natką pietruszki. Smacznego.
Jeśli ktoś nie ma szybkowara gotuję w ok 3 l wodzie przez ok 2 godziny na małym ogniu. W osobnym garnku wlewam wodę, dodaję w całości obrane warzywa, mięso, dodaję sól i pieprz oraz ziele angielskie i liść laurowy i gotuję aż mięso będzie miękkie.
Mięso wyciągam z rosołu obieram i kroję w mniejsze kawałki lub paski. Rosół odcedzam. Marchewkę kroję w plastry a następnie ponownie dodaję do rosołu. Mięso również przekładam do rosołu.
Flaki odcedzam i dodaję do rosołu. Dodaję przyprawę do flaków oraz majeranek i lubczyk.
Całość gotuję jeszcze ok 15 min. Podaję posypane natką pietruszki. Smacznego.