WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 535]

Wegetariański barszcz z młodą kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mała wariacja na temat barszczu ukraińskiego. Wegetariański, mocno pomidorowy z młodą kapustą, fasolką i porem.

Wegetariański barszcz z młodą kapustą

Składniki:

Wegetariański barszcz z młodą kapustą

 

Sposób przygotowania:

Wegetariański barszcz z młodą kapustą

Por

Wegetariański barszcz z młodą kapustą
Pokrojonego pora podsmażamy na oleju lub maśle.

Oczyszczonego pora kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Lekko solimy i przekładamy do garnka.

Warzywa

Wegetariański barszcz z młodą kapustą
Warzywa gotujemy do miękkości i zabielamy.

Marchew, pietruszkę i buraki obieramy i ścieramy na grubej tarce. Dodajemy do pora, zalewamy wodą i zagotowujemy. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy. Dokładamy też ugotowaną fasolę i pokrojoną cienko młodą kapustę. Gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec możemy zabielić śmietaną.