Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa z pulpecikami
Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka i zalać bulionem. Dodać liść laurowy, ziele angielskie. Gotować ok. 15 min. Brokuła podzielić na mniejsze kawałki i wrzucamy do garnka z gotującymi się warzywami. Gotować do miękkości brokuła. Następnie zmiksować zupę na gładki krem. Gdy zupa jest zbyt gęsta należy dodać wodę.
Mięso mielone przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, papryką mieloną, a następnie dodać drobno posiekany koperek, jajko, len mielony i otręby. Wszystko wymieszać ręką, formować małe pulpeciki i obtaczać je w mące.
Gotowe pulpeciki wrzucić do kremowej zupy i gotować ok. 10 min. Kolejno dodać puszkę czerwonej fasoli razem z zalewą i gotować 5-7 min.
Na końcu zabielić zupę serkiem topionym i wrzucić garść drobnego makaronu. Przyprawić pieprzem i solą.
Gotować do momentu aż makaron będzie miękki.
Mięso mielone przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, papryką mieloną, a następnie dodać drobno posiekany koperek, jajko, len mielony i otręby. Wszystko wymieszać ręką, formować małe pulpeciki i obtaczać je w mące.
Gotowe pulpeciki wrzucić do kremowej zupy i gotować ok. 10 min. Kolejno dodać puszkę czerwonej fasoli razem z zalewą i gotować 5-7 min.
Na końcu zabielić zupę serkiem topionym i wrzucić garść drobnego makaronu. Przyprawić pieprzem i solą.
Gotować do momentu aż makaron będzie miękki.