WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 535]

Zupa gulaszowa z kalarepą, papryką i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo ciekawa zupa, która gości u mnie głównie na większe okazje. Aromatyczna, z łopatką, kawałkami warzyw i ogórkiem kiszonym.

Zupa gulaszowa z kalarepą, papryką i ogórkiem

Składniki:

Zupa gulaszowa z kalarepą, papryką i ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z kalarepą, papryką i ogórkiem

Mięso

Zupa gulaszowa z kalarepą, papryką i ogórkiem
Mięso w mące dość mocno przesmażamy na oleju.

Mięso po oczyszczeniu kroimy w dość drobną kostkę. Przesypujemy je mąką i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Podsmażamy dość mocno, aż mąka miejscami zbrązowieje. Zalewamy wodą, dodajemy pokrojoną dość grubo cebulę i dusimy, aż powstanie dość gęsty sos. Całość przekładamy do garnka.

Warzywa

Zupa gulaszowa z kalarepą, papryką i ogórkiem
Wszystkie warzywa kroimy w dość spore kawałki.

Wszystkie warzywa obieramy. Ziemniaki i kalarepę kroimy w kostkę, a marchew w plastry. Przekładamy do garnka z mięsem.

Zupa

Zupa gulaszowa z kalarepą, papryką i ogórkiem
Wszystkie składniki gotujemy, aż będą miękkie.

Zalewamy przegotowaną wodą, dodajemy paprykę słodką i ostrą, dusimy chwilę. Następnie dodajemy pokrojoną drobno paprykę czerwoną i doprawiamy jeszcze pieprzem i ziołami prowansalskimi i solą wg uznania.

Ogórki

Zupa gulaszowa z kalarepą, papryką i ogórkiem
Na koniec do zupy dodajemy pokrojone ogórki.

Krótko przed końcem gotowania do zupy dodajemy ogórki kiszone pokrojone w plasterki. Gotujemy z resztą składników ok 15 minut.