Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa z kalarepą, papryką i ogórkiemMięso
Mięso po oczyszczeniu kroimy w dość drobną kostkę. Przesypujemy je mąką i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Podsmażamy dość mocno, aż mąka miejscami zbrązowieje. Zalewamy wodą, dodajemy pokrojoną dość grubo cebulę i dusimy, aż powstanie dość gęsty sos. Całość przekładamy do garnka.
Warzywa
Wszystkie warzywa obieramy. Ziemniaki i kalarepę kroimy w kostkę, a marchew w plastry. Przekładamy do garnka z mięsem.
Zupa
Zalewamy przegotowaną wodą, dodajemy paprykę słodką i ostrą, dusimy chwilę. Następnie dodajemy pokrojoną drobno paprykę czerwoną i doprawiamy jeszcze pieprzem i ziołami prowansalskimi i solą wg uznania.
Ogórki
Krótko przed końcem gotowania do zupy dodajemy ogórki kiszone pokrojone w plasterki. Gotujemy z resztą składników ok 15 minut.